Vores mangaer 2016

Vores mangaer 2016

Det er et år siden at jeg sidst lagde jeg billeder af vores manga samling op sidst, og medens man kan argumentere for at der ikke er sket så meget – reolerne er de samme, og titlerne der stod der for et år siden står der stadig – er der trods alt kommet en 100 ny mangaer eller deromkring til. Reolerne er også på nippet til at være fyldt, så må snart til at finde ud af hvad jeg så gør.

Det er måske lidt forvirrende at jeg skriver både vores og jeg, men da min kone og jeg begyndte at komme sammen for snart 10 år siden bragte hun omkring 150 mangaer ind i forholdet og jeg omkring de 500, det blev så til en fælles samling som jeg har haft ansvaret for at holde ved lige og købe op på – som altid i forhold ender det med at den ene oftest tager visse poster, oftest er det f.eks. manden (eller den ene part i forhold med samme køn) der står for bilen (er det også ved os), og her har vi så direkte en fast del af livet der hedder manga.
Som de skarpe bemærker har vi så sænket tempoet i indkøb drastisk i de 10 år i forhold til de første 6 år jeg samlede, hvilket er på trods af at vi kommer til Tyskland mindst fire gange om året for at besøge svigerfamilien og dermed har let adgang til et stort marked. Det skyldes primært at man kun kan have gang i et vist antal serier af gangen og når man er op til dato så udkommer de nu engang ikke så tit og de stopper på et tidspunkt og så skal man finde ny. Således er vi i de sidste år gået fra omkring 20 aktive serier til 5 – og er begyndt på flere nye undervejs som så også er stoppet. Vi er nok også blevet mere kræsne med årene, hvor især jeg tidligere slugte al manga er jeg blevet mere selektiv med årene må jeg indrømme.

Leave a Reply