Manga køb september 2022

Tegneserie køb september 2022

I forbindelse med min fejring af at jeg dimitterende som Master i IT var jeg i Aarhus i torsdags, hvor jeg også mødtes med Bjarne fra forlaget ShadowZone (som jeg jo laver hjemmeside for) og snakkede tegneserier i nogle timer.

Undervejs kom vi forbi Aarhus tegne serie afdelingen af Faraos, og jeg tog senere forbi spilafdelingen også, hvilket var første gang jeg var i begge (omend jeg havde været i spilafdelingen dengang den var Dragon’s Lair).

Det var ikke den eneste butik jeg fik besøgt for første gang, jeg kom endelig forbi Stribeladen efter at have kendt til den i årtier og anbefalet den til folk omtrent lige så længe ud fra dens ry.

Nu jeg var i butikkerne fik jeg købt op på lidt manga jeg er i gang med at samle på.

  • Bakemonogatari bog 14 (engelsk)
  • Chainsaw Man bog 1-2 (engelsk)
  • Claymore 23-24 (engelsk)
  • Don’t Toy With Me, Miss Nagatoro bog 11 (engelsk)
  • My Hero Academia 3-4 (dansk)
  • Uzaki-chan Wants to Hang Out! 6-7 (engelsk)

Claymore har været ude af print i lang tid, men det er endnu længere tid siden jeg begyndte på den og så holdt jeg pause med den i mange år, så det er blevet en serie jeg skynder mig at få købt de bind jeg mangler af jeg når jeg en sjælden gang finder dem.
Chainsaw Man er der blevet talt enormt meget om i mange af de kredse jeg kommer i, så jeg tænkte jeg burde få læst den bare for at få se hvad der får folk til at reagere på den som de gør. Jeg ved dog at visse bøger af den også kan være svære at skaffe, men lad os se, jeg fik en god snak om det at skaffe den med Don fra Stribeladen.

Udover manga fik jeg også købt en enkelt af ShadowZones serier, Kureren bog 1. Jeg har længe tænkt at jeg burde så købt noget af det Bjarne udgiver for at se hvad det var jeg støtter ud over det jeg ser gennem det jeg lægger på deres hjemmesider (ja, der er en nummer side drevet af firmaet på vej, mere om det når projektet er klar), og siden jeg er en af de manga der finder post-apokalyptiske verdener interessante faldt valget på Kureren med dens interessante take på genren med en verden uden jern.

Jeg er ikke skuffet efter at være halvvejs gennem bog 1, interessante verden der dog bygger på mange arketyper og tropes, men den har nok originale drejninger til at være siden egen. Jeg håber den sælger nok til at der kommer flere bøger ud på dansk, mit franske er ret rustent og jeg forventer den nok er i et vokabular lidt fjernt for de tekster jeg normalt læser på sproget (sjovt nok nyheder om tegneserier…).

One thought on “Tegneserie køb september 2022”

Leave a Reply